Spejdernyt

Vi mødes i spejderhytten på Hvilebjergvej ( bag børnehaven)

Tirsdag kl. 1700-1830

Ulve: 1-3. klasse

Junior: 4. klasse

Trop: 5-7. klasse

Senior: 8 klasse og op efter.

Gruppeleder Line Søndergaard tlf 20086581

email: line4200slagelse@gmail.com

Spejder vær beredt

 

Sådan har spejdernes valgsprog været siden spejderbevægelses begyndelse for mere end 100 år siden.

Vær beredt betyder at være parat til nye udfordringer.

En helt ny og ukendt udfordring for alle i år, blev den pandemi der i lang tid gjorde det umuligt at mødes og holde spejdermøder som vi ellers ville have gjort. Mange aktiviteter og arrangementer blev aflyst og de sædvanlige ugentlige møder blev sat på standby for en tid.

 

Her var det så at spejdergrupper rundt i hele landet virkelig levede op til vores fælles valgsprog og var aktive omkring at lave aktivteter for spejderne der kunne løses hjemme uden at vi mødtes fysisk.

 

Selvom det var inspirerende at opleve, at spejderarbejdet ikke kunne holdes nede af en ubuden gæst som Corona, så var det dog en forløsning og en stor glæde da vi igen kunne trække i den grønne uniform og mødes til spejder igen.

 

Godt nok blev det med restriktioner og masser af håndsprit, men det lod sig gøre uden problemer.  En håndfuld forældre var udnævnt til coronahjælpere og sørgede for at alle restriktioner blev fulgt og spejderne viste i den grand at de var parate til nye udfordringer.

 

Bålene blev selvfølgelig tændt og snobrød og skumfiduser blev tilberedt med mere eller mindre held. Der blev hygget, grinet og uddelt længe ventede mærker.

Inden vi sluttede aftenens møde af, fik hver spejder en goodie back udeleveret. Den indeholdt hyggelige spejderting, som knobreb, små opgaver, blade og lidt godt til ganen, alt sammen til brug hvis der skulle opstå spejder abstinenser i løbet af sommeren.

 

Inden længe starter så et nyt spejder år op. Der vil stadig være restriktioner vi skal overholde, men det er ikke længere fremmet for os og skulle der undervejs kommer nye udfordringer, så er jeg helt tryg ved at spejderne tage det med oprejst pande og ved hvad det vil sige når lederen efter hvert møde slutter af med at sige: ”Spejder vær beredt” og de i kor svarer: ”Vi er beredte”.

 

 

Line Søndergaard